Hvem er jeg?

Mitt navn er Maren Tveit Stokka, jeg har fagbrev og mesterbrev som blomsterdekoratør, og har flere års erfaring fra blomsterbutikker i Sandnes og Stavanger. Jeg har en lidenskap for blomster og spesielt når det kommer til å lage blomster til bryllup, noe som er bakgrunnen for oppstarten av denne nettsiden.

Maren’s Blomster ble drevet på fulltid før, men er nå blitt en fantastisk arbeidshobby. Til daglig jobber jeg i barnehage og studerer barne- og ungdomsarbeider på kveldstid. Jeg klarte ikke å gi slipp på dette fantastiske blomstereventyret og jobber derfor med dette på fritid/hobbybasis. Blomsterverkstedet mitt får bare mer og mer forespørsler, noe som jeg elsker.

Blomsterreisen:
Jeg er en erfaren blomsterdekratør som startet blomsterreisen på Gjennestad Videregåendeskole i Stokke, Vestfold i 2007. På videregående var jeg innom Blomsterdekor (nå Floriss på Kvadrat) i Sandnes som praksiselev og ekstrahjelp.

Jeg tok turen hjem igjen som lærling hos Kolnes-Zwerg Blomster i Stavanger i 2009, der lærespekteret var stort og ble utfordret fra de små enkle bukettene til store arrangementer. Her fikk jeg lage blomster til store bryllup og å få delta i distriktsmesterskap. Fagbrevet ble bestått meget godt i 2011.

Etter å ha blitt faglært og et friår på Folkehøgskole begynte jeg å jobbe på Forus Blomster som inspirerte meg til å starte for meg selv. Samtidig som jeg jobbet på Forus pendlet jeg til Vea Fagskole i Moelv for å kunne få mesterbrev via faget »ledelse i håndverkfag» i 2013.

Eventyret fortsetter med bestått Mesterbrev og en giret Maren til å starte Maren’s Blomster i 2014. Dette er en ekstrem læringskurve men jeg tok med all erfaring og la på masse nytt for å få til et vellykket blomsterverksted. I blomsterverkstedet ble det laget alt fra enkle blomster i hverdagen til buketter til Verdens Cup i Skøyter (2017). I 2018 gjorde jeg om driften fra fulltid til fritidshobby der jeg ønsket å sette et enda større fokus på arrangementer, de store dagene i livet. Størst av alt har jeg et fokus på bryllup da etterspørselen av drømmebryllupet og det blomstene er med på å lage denne dagen spesiell, ble stor. Andre arrangementer jeg lager til er begravelse, konfirmasjoner, dåp, jubileer og annet.

Jeg har laget blomster til bryllup litt over alt. Hovedsakelig lages de på blomsterverkstedet i Sandnes. Men jeg har tatt turer rundt om i landet som Tysvær, Førde, Melhus, Tønsberg og sist men ikke minst Oberstdorf i Tyskland.