Blomstrende bryllup

Jeg opplever at man ofte setter setter seg ned og tenker «hvor mye blomster trenger jeg til bryllupet?». Dette er det ingen fasit på. Det er alt etter hva du selv synes er fint. Noen trenger bare en brudebukett og jakkepynt, mens andre ønsker å pynte med blomster over alt.
Her er en oversikt over hva og hvor en kan pynte med blomster, kreativiteten setter ingen grenser. Om du ønsker en eller flere av avsnittene er det opp til dine egne forhåpninger om din store dag.

Brudebukett lyser opp den vakre bruden når hun kommer gående frem til alteret. Og senere på kvelden kan du sette den i en vase slik at den blir en del av bordpynten.

Hårpynt for de som virkelig elsker blomster, og ønsker det lille ekstra. Det kan være i form av en blomsterkrans eller enkle blomster i håret.

Corsage (jakkepynt) er til de flotte mannfolkene som ønsker å bli pyntet. Noen ønsker at bare brudgommen skal ha jakkepynt (denne skiller seg litt ut) , mens andre ønsker jakkepynt til både forlovere og fedre, eller hele selskapet.

Forlovere kan man ha både en eller flere av. De mannlige forloverne pleier å ha en jakkepynt som matcher brudegommen. De kvinnlige forloverne kan ha hårpynt i forskjellige fasonger, en enkepl bukett eller blomsterarmbånd.

Brudesvenn og brudepike er det noen som ønsker. Her kan en ha blomsterkurv med roseblader som blir strødd ved kirkeoppgangen Da er det pent å gi dem en søt liten bukett, eller en tryllestav laget av en rose med sisal.

Kirkepynt kan være med hjerter ved alteret, buketter ved trappeoppgangen og små blomster ved benkeradene. Det blir frodig og lekkert!

Festlokalene pyntes med borddekorasjoner, men det trenger ikke å stoppe der. Hvis du skal ha hjerte på stativ i kirken kan dette tas med til lokalene, de kan stå i nærheten av der brudeparet skal sitte, på scenen, i resepsjonen. Du kan pynte med blomster på kakebordet, gavebordet, toalettet, garderoben osv.

Bordpynt, her kan pynte bordene med dekorasjoner, buketter som kan bidra til å gjøre den store dagen helt perfekt. Du kan for eksempel ha enkle blomster i småvaser, eller store, flotte dekorasjoner langs hele langbordet.

10174963_369411076579830_2020452375607308302_n